З порту Південний вийшли два заблоковані через війну судна

Украина

Ще два заблокованих через війну судна йдуть тимчасовим коридором з чорноморських морських портів України. Балкери ANNA-THERESA (прапор Ліберія) та OCEAN COURTESY (Маршаллові острови) вийшли з порту Південний і рухаються встановленим коридором в напрямку Босфору. На борту — 56 тисяч тонн чавуну та 172 тисяч тонн залізорудного концентрату. Про це 1 вересня повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Обидва балкера знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії і перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення. Балкер ANNA-THERESA знаходився в порту з 22 лютого 2022 року, а OCEAN COURTESY — з 16 лютого 2022 року.

Установлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення РФ. З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось вже 4 судна. Першими цей шлях пройшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE та балкер PRIMUS 16 та 27 серпня.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

2 thoughts on “З порту Південний вийшли два заблоковані через війну судна

  1. Чего не пишете что один сел на мель и его 5 буксиров снимали с мели , дернули сняли все норм , но это же тоже новость!

  2. Из-за подрыва русскими дамбы замулило фарватер , гидрографию из-за войны уже 2 года конечно никто не делал , глубины уже другие я думаю.

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.