ОПЗ отримав майже всі кошти за відвантаження російського арештованого аміаку – Ковальський

Украина

Керівництву Одеського припортового заводу вдалося налагодити діалог з покупцями арештованого російського аміаку, які відмовлялися сплачувати підприємству кошти за відвантаження та зберігання товару. Наразі триває процес розрахунку за відвантаження з останнім переможцем торгів, інші покупці вже розрахувалися із заводом. Про це в коментарі виданню УНН розповів т. в. о. голови Правління — директора заводу Юрій Ковальський.

За словами Ковальського, проблема з покупцями аміаку виникла через те, що, відповідно до інформації про порядок участі в торгах, викладеній на Електронному торговому майданчику ТОВ “Придніпров’є 2021”, сплата за зберігання та вивіз активу не входила у вартість лоту. Обґрунтовані розрахунки витрат ОПЗ на прийом, захолоджування, зберігання та відвантаження рідкого аміаку не були прописані. Тож керівництву АТ “ОПЗ” доводилося самостійно роз’яснювати покупцям, що вони мають додатково компенсувати витрати заводу.

“Загальна сума витрат Одеського припортового заводу за прийом, захолоджування, зберігання та відвантаження аміаку лише за період дії воєнного стану склала близько 477 млн гривень. Завдяки системній роботі Правління Акціонерного товариства “ОПЗ”, під час проведення перемовин з переможцями електронних торгів, близько 299 млн гривень, часткову вартість компенсації витрат підприємства, вдалося врахувати в тарифи на зберігання аміаку. Наразі ми завершуємо відвантаження аміаку і отримуємо за це кошти від контрагентів. Водночас невідшкодованими залишаються послуги зі зберігання – це ще 170 млн гривень. Зараз керівництвом вживаються заходи для отримання цих коштів”, – зазначив Ковальський.

Влітку минулого року суд наклав арешт на 42 тонни аміаку виробництва російських ПАТ “ТольяттіАзот” та АТ “Міндобрива”, який зберігався на Одеському припортовому заводіа. Аміак було передано до АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) для реалізації, після чого його частинами було продано на торгах.

Парламентська тимчасова слідча комісія з економічної безпеки розслідує ситуацію з продажем арештованого російського аміаку. Одним з питань, яке розглядає ТСК, було те, що покупці аміаку відмовлялися сплачувати кошти ОПЗ за зберігання, захолоджування та відвантаження товару, адже це не було прописано в умовах торгів.

Фото: пресслужба ОПЗ.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

2 thoughts on “ОПЗ отримав майже всі кошти за відвантаження російського арештованого аміаку – Ковальський

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.