Збори співвласників багатоквартирних будинків проводитимуть онлайн

Украина

Верховна Рада готується ухвалити законопроєкт №7029 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками, яким зокрема передбачається проведення зборів співвласників будинку в режимі відеоконференції. Відповідну ініціативу рекомендував схвалити у другому читанні Комітет з питань державної влади та місцевого самоврядування.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 10 закону Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та встановити, що збори співвласників ОСББ можуть проводитися в режимі відеоконференції.

«Збори співвласників передбачають присутність співвласників (їх представників) для обговорення питань порядку денного та/або можуть проводитися у режимі відеоконференції, що дозволяє бачити та чути співвласників, що беруть участь у зборах», – зазначається у проєкті.

Крім цього, в разі схвалення закону, рішення зборів співвласників буде ухвалено, якщо за нього проголосують власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку. Якщо буде порушуватися питання про від’єднання від централізованого теплопостачання, то для зміни постачальника необхідна підтримка власників квартир, площа яких становить 75% загальної площі усіх квартир. Повідомлення про рішення надсилаються кожному співвласнику не пізніше ніж 30 днів після проведення зборів.

Джерело: sud.ua.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

2 thoughts on “Збори співвласників багатоквартирних будинків проводитимуть онлайн

  1. Уважаемые журналисты ,ТВ ,эколги ! На пляже слева от кафе парус и красной шапки , ближе к речке ОГРОМНАЯ ФЕКАЛЬНАЯ ЛУЖА от туалета паруса , в который ходят рабочие стройки ! Строительсво заполонило всю территорию ,выхода на пляж нет

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.