В Україні запроваджують нові автомобільні номери

Украина

Міністерство внутрішніх справ України запроваджує нові номерні знаки для автомобілів, зареєстрованих в електронний спосіб. Тепер номери не матимуть прив’язки до регіону реєстрації транспортного засобу. Про це йдеться у наказі МВС, пише “Суспільне”. Усі транспортні засоби, зареєстровані в Україні онлайн за допомогою електронного кабінету водія чи порталу “Дія”, матимуть номерні знаки не з позначенням регіону реєстрації, а способом такого оформлення авто.

Відтепер перші дві літери на номерах авто будуть такими:

  • ED, DC – для транспортних засобів, оформлених в електронному кабінеті водія від МВС;
  • DI, PD – коли машину зареєстрували на порталі або в додатку “Дія”.

Нагадаємо, з 2020 року українські власники електрокарів за бажанням можуть закріплювати при реєстрації авто “зелені” номерні знаки. Вони засвідчують повну екологічність автівки. Ці номерні знаки містять літери латинського алфавіту та цифри зеленого кольору. Це було зроблено для того, щоб в майбутньому власники авто на електротязі мали змогу користуватись пільгами: безкоштовною стоянкою на місцях зарядки електромобілів, в’їзд в екологічно чисті райони, рух смугами громадського транспорту. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в МВС вирішили прибрати з номерів літери Z та V (використовується в номерних знаках після серії та номера й означає Zero Emission – нульовий рівень викидів). Латинськими Z і V російська армія позначає свою техніку, а Кремль використовує їх у своїй пропаганді як символи війни проти України.

Перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах по всіх областях можна онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.