В Україні створять реєстр домашніх тварин: нові правила та штрафи

Украина

В Україні з’явиться Єдиний державний реєстр домашніх тварин. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України. Цей реєстр міститиме відомості про кішок і собак, зокрема, опис домашнього улюбленця та дані з вакцинації/стерилізації.

Інформацію про домашніх тварин будуть вносити до електронного реєстру. У Мінцифри зазначили, що він створюється з метою впровадження комплексу заходів, які покращать добробут та безпеку власників та їхніх улюбленців. Ще однією метою даного реєстру, як додали у відомстві, є боротьба зі сказом у тварин. За словами чиновників, облік тварин дозволить планувати та організовувати заходи щодо профілактики захворювання. Йдеться про щорічні вакцинації, які фінансуватимуться за рахунок держави.

Водночас реєстрацію в реєстрі хочуть зробити добровільною та повністю безкоштовною, щоб фінансовий бік питання не відлякував громадян. Залежно від ознак і тяжкості вчиненого порушення встановлюють суму штрафу – від 3 400 до 8 500 гривень. Не виключено, що людині призначать адміністративний арешт терміном до 15 днів. Собаку чи кота навіть можуть забрати у власника, якщо злочин відбувся стосовно домашнього улюбленця.

Джерело: apostrophe.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

1 thought on “В Україні створять реєстр домашніх тварин: нові правила та штрафи

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.