В Україні готують ротації військовослужбовців

Украина

В Україні готують ротації військовослужбовців. Передбачені чіткі норми – бійці матимуть змогу проводити на фронті не більше 90 днів. У Верховній Раді зареєстрували новий законопроект №10194 щодо проведення ротації військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях. Про це повідомив депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. Він є першим автором документа.

“Вже майже два роки повномасштабної агресії росії, а для наших військових – це важкий марафон, де вони віддають своє життя. Зараз дуже велика проблема з ротаціями на фронті. Деякі підрозділи знаходяться у зоні бойових дій по 4-6 місяців, або навіть від року і більше! В той час як інші навіть брали участі у бойових діях! В тих умовах, де знаходяться зараз наші захисники важко знаходитись навіть місяць, не кажучи вже про півроку і рік! Чи це справедливо? Ні. Наші військові мають право на ротацію, на перепочинок. Кожному воїну потрібне фізичне та моральне відновлення”, – наголосив Гончаренко.

Народний обранець підкреслив, що слід дотримуватися чітких норм щодо ротації підрозділів на фронті – не більше 90 днів. Якщо цю вимогу не можна виконати, тоді потрібно замінювати військовослужбовців після максимальних 105 днів “на нулі”.

Також зазначено, що командування має змінювати особовий склад у разі понад 30% санітарних втрат штатної чисельності підрозділу. Відпочинок захисників із ЗСУ має становити мінімум 30 днів. Командирів, які порушать нові правила, запропоновано карати відповідно до закону.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.