В Одеській області підготували більше тисячі місць для жителів Нової Каховки 

Украина

Одеська область, в тому числі Южненська громада, готова прийняти людей з Нової Каховки і найближчих населених пунктів. В нашій ОТГ готуються зустрітити евакуйованих людей. Про це зранку, 6 червня, повідомив міський голова Володимир Новацький. Зараз триває евакуація через підрів окупантами Каховської ГЕС.  Про це на прес-конференції в Ukraine Media Center Odesa розповів голова Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук, передає Українська Служба Інформації.

Наразі вже готово більше тисячі місць для евакуації мешканців Нової Каховки та інших населених пунктів лівого берега Дніпра в Херсонській області. За прогнозами, затоплення через підрив Каховської ГЕС російськими окупантами загрожує щонайменше 80 населеним пунктам. У разі потреби в Одеській області готові прийняти більшу кількість людей, такі ж пункти прийому будуть організовані і у ряді інших українських міст.

Зазначимо, що станом на 15:00 на Херсонщині евакуювали близько 1 300 людей. За попередньою інформацією, наразі підтоплені 13 населених пунктів на правому березі Дніпра та понад 260 будинків, повідомили у ДСНС.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер станом на 16:00 поінформував про ситуацію щодо евакуації людей з Херсонської області у зв’язку з ситуацією на Каховській ГЕС.

«У зв‘язку з підривом Каховської ГЕС та евакуацією цивільного населення з зон підтоплення Одеська область максимально в короткий термін має можливість розмістити 3 291 особу у місцях компактного поселення. Зараз в оперативному режимі відпрацьовується питання щодо розміщення осіб у приміщеннях закладів освіти та приватних секторах.️ У тісній співпраці з колегами з Херсонської обласної військової адміністрації, громадськими організаціями, міжнародними фондами працюємо щодо евакуації, прихистку та надання первинної допомоги» – зазначив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Для осіб, які переміщуються, працює телефонна гаряча лінія, зокрема з розв’язання питань щодо розміщення: +38-067-304-91-95

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.