В енергосистемі зберігається дефіцит потужності, але ситуація може покращитися на вихідних — «Укренерго»

Украина

Споживання електроенергії станом на 11:00 на такому самому рівні, як і напередодні, — зберігається дефіцит потужності в системі. Про це повідомляє «Укренерго» 13 січня. Особливо виражений дефіцит потужності в ранковий та вечірній пік споживання (приблизно 6:00-11:00 та 17:00-23:00). Однак на вихідні очікується потепління по всій країні, що сприятиме зменшенню споживання. А це зі свого боку означатиме зменшення відключень світла.

Наразі ж для дотримання балансу в електросистемі всі області отримали ліміти споживання, що діють із 2:00 до 24:00. Відповідно до цих лімітів обленерго складають графіки відключень світла. Якщо ж ліміти перевищено, вводять аварійні вимкнення.

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак РФ 10, 11, 17 та 31 жовтня; 11, 15 та 23 листопада; 5, 16, 29 та 31 грудня. Також об’єкти інфраструктури атакували дронами. Через пошкодження інфраструктури, а також через поступове похолодання та активізацію роботи бізнесу після зимових свят в Україні зросло споживання електроенергії. В «Укренерго» закликають користуватися енергомісткими приладами почергово, щоб не перевантажувати систему. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмежень.

Джерело: hromadske.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.