Уряд офіційно погодив кандидатуру начальника Одеської ОВА

Украина

Кабінет Міністрів схвалив призначення на посаду начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера. Наразі він очолює Київську міську прокуратуру. Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає “Громадське”.

Кіпер очолить Одеську ОВА, якщо відповідний указ підпише президент Володимир Зеленський. З 1 березня 2022 року до 15 березня 2023 року Одеську ОВА очолював військовослужбовець Максим Марченко. З 10 квітня обов’язки начальника ОВА виконує Борис Волошенков.

Що відомо про Кіпера?

Олег Кіпер народився на Одещині. Працював слідчим, прокурором і його заступником в Одеській та Івано-Франківській областях. За часів Віктора Януковича він був заступником начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури. У жовтні 2014 року його люстрували, внісши до списку людей, яким заборонено працювати в органах державної влади до 2024 року. У 2015 році Кіпер балотувався до Одеської міськради, але не пройшов.

Однак у жовтні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув Кіпера на посаду старшого прокурора Головного управління нагляду, назвавши люстрацію безпідставною, а причетність до узурпації влади Януковичем — не встановленою. З 9 червня 2020-го він працював заступником прокурора Києва, а з 27 липня став прокурором Києва.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

3 thoughts on “Уряд офіційно погодив кандидатуру начальника Одеської ОВА

  1. Тільки глянула все стало ясно Скільки всякого добра у цього Кіпера неперерахуєш Коли і як він зміг надбать такі активи Хто дозволив Сьогодні під час війни цей хапуга буде мене захищать від фашиста Путлєра ЦЕ не реально пане президент не підписуйте

  2. Борис Волошенков керівник ОВА сьогодні Хто поставив цього росіянина на таку державну посаду в УКРАЇНІ ????? Зовсім посходили з розуму….

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.