У Мінінфраструктури повідомили, який аеропорт першим відновить роботу

Украина

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що відновити роботу аеропортів в Україні не так складно і на це потрібні лічені тижні. Друге питання – безпеки. Саме від цього відштовхуватиметься влада, ухвалюючи рішення про відкриття того чи іншого аеропорту. Про це він повідомив на 17-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, повідомляє “Інтерфакс-Україна”. Основна перешкода для відновлення польотів цивільних судів – безпека, а не технічні питання, – наголосив він. За його словами, першим аеропортом, який може відновити роботу, напевно, стане аеропорт “Львів”.

“Технічно відкриття аеропорту у Львові може реалізуватись як “зернова ініціатива”, де Україна отримає гарантії безпеки від міжнародних партнерів та ООН”, – сказав Кубраков.

Нагадаємо, влада розглядає можливість поновлення роботи Ужгородського аеропорту, злітно-посадкова смуга якого розташована за 100 м від кордону зі Словаччиною. Його планують зробити міжнародним.

Доповнимо, аеропорт Львів – це міжнародний аеропорт міста Львова імені Данила Галицького. Він посідає перше місце за кількістю пасажирів на одиницю часу, а також розгалуженістю маршрутної мережі в Західній Україні. Від центру міста аеропорт розташований за 6 кілометрів.

Нагадаємо, що українське небо закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабного вторгнення РФ до України, тобто з 24 лютого.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.