У Єврокомісії розповіли про проблемні випадки з поверненням українців до країн ЄС після поїздок додому

Украина

Єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон розповіла про проблемні випадки з поверненням українців до країн ЄС після поїздок додому. Про це вона сказала в інтерв’ю “ЄвроПравді”. Так, єврокомісарку запитали про те, чи є загроза призупинення безвізу, оскільки через війну він не працює так, як має, і Україна можливо вже досягла кількох індикаторів, які дозволяють підняти питання про призупинення. 

“Я не бачу ризику зупинки дії безвізу, взагалі! Понад те, ми вже маємо одностайне рішення Ради ЄС про те, що Україна стає державою-кандидатом. Ми допомагаємо Україні на шляху до вступу до ЄС, і не бачу ризику того, що внаслідок війни з’являться будь-які загрози візовій лібералізації для України”, – відповіла Ілва Йоганссон. 

Вона підтвердила, що у Єврокомісії знають про випадки, коли українки після поїздки додому в Україну мали проблеми з поверненням до країни, де отримали тимчасовий захист, а документи, видані деякими країнами, виявлялися недостатніми для прикордонників та для подорожей всередині ЄС. За її словами, ЄК налаштована вирішити ці проблеми і зараз збирає інформацію, а загалом правила передбачають, що українці мають право і на короткі, і на довготривалі поїздки додому з можливістю повернутися назад.

Як повідомляли “Українські новини”, Верховна Рада визначила одним з головних своїх завданнь адаптацію законодавства України до положень права Європейського союзу. Віце-прем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що Україна розраховує виконати рекомендації Єврокомісії щодо надання статусу кандидата у члени ЄС до кінця 2022 року.

Фото Depositphotos.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.