Щоб повернулися додому: в ОП запропонували припинити допомогу біженцям з України в ЄС

Украина

Радник керівника Офісу президента України виступив із доволі оригінальною пропозицією. Сергій Лещенко вважає, що європейським країнам, які прийняли тисячі біженців з України, варто відмовити у допомозі українцям, що втекли від війни. Він упевнений – повернення в українські міста зовсім не є небезпечним.

Про це колишній народний депутат заявив у новому інтерв’ю для швейцарського видання Tages-Anzeiger. У розмові з журналістами Сергій зазначив, що українцям, які залишилися вдома, і тим, хто виїхав після початку війни, стає все складніше знаходити спільну мову. І це може спричинити поділ українського суспільства.

“Бо люди, які поїхали з України, ніколи не зрозуміють людей, які залишилися. Я вважаю, що країни, які приймають, повинні припинити підтримку біженців, щоб вони могли повернутися додому. У нас у Києві живе 3 мільйони людей, у тому числі сотні тисяч дітей. Аргумент про те, що це небезпечно, – нісенітниця”, – зазначив радник голови ОП.

Лещенко наголосив, що тим, хто повернеться, не треба буде йти воювати проти росіян. Вони просто зможуть допомагати у відновленні економіки – купувати українські продукти, користуватися послугами місцевих підприємств та сплачувати податки.

Зазначимо, що його слова викликали спалах обговорення серед українців у соцмережах. Згодом Сергій Лещенко опублікував пост, у якому спробував пояснити свої слова. Він подякував як тим українцям, які залишилися в Україні і платять податки, так і тим, хто за кордоном допомагає державі.

«А тим, хто влаштував сьогодні черговий спалах ненависті, ніхто дякувати не хоче і не буде. Ті, хто почав моїм словам давати токсичні інтерпретації або взагалі вигадувати дурість. Тим, хто намалював яскраві картинки з цитатами, висмикуючи мої слова з контексту. Тим, хто роками живе примножуючи хіба що хейт та переводить будь-яку дискусію в розвішування ярликів. Тим, хто додумався навіть у повідомлення про ракетний удар вплести чергову політичну маніпуляцію, як Ірина Геращенко. Такі маніпулітори й маніпуляторки – це частина українського минулого, за яке може бути тільки соромно», – написав екснардеп.

Проте такий пост лише дужче спровокував подальше обговорення його заяви. Люди в коментарях не зрозуміли спробу колишнього депутата виправдатися та пояснити свої слова.

Джерело: glavcom.ua.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.