Ще одна категорія чоловіків отримає право на демобілізацію

Украина

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» № 8177 від 04.11.2022 р.

Законопроєктом пропонується внести зміни до ст. 26 «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 р. № 2232-XII, передбачивши, що під час дії особливого періоду та воєнного стану мобілізовані здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти мають право на звільнення з військової служби (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу).

“Це рішення викликане необхідністю збереження економічного рівня розвитку та науково-технічного потенціалу країни, які потребують відтворення великого резерву фахівців з достатньо якісним рівнем підготовки. Таким чином, буде збережена діяльність навчальних закладів та дослідницьких інститутів”, – йдеться у пояснювальній записці.

Зі слів авторів законопроєкту, здобувачі освіти мають відстрочку від військової служби відповідно до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Однак конкретний механізм реалізації цього права відсутній у відповідній частині закону. Депутати також зазначають, що нововведення не зашкодить мобілізаційному процесу. Бо осіб з відстрочкою можна буде призвати у майбутньому (наприклад, після закінчення навчання і набуття додаткових навичок).

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.