САП скерувала до суду справу керівництва порту «Южний»

Украина

5 травня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерував до суду справу щодо заволодіння понад 1,3 млн гривень посадовцями порту «Южний», а саме виконувачем обов’язків директора; головним бухгалтером та заступником директора ДП «МТП «Южний» (посади вказані на момент вчинення злочину). Про це 8 травня повідомили в пресслужбі САП.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» та його заступникам у заволодінні понад 1,3 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

Дії в.о. директора кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, головного бухгалтера та заступника директора – за ч.5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали детективи НАБУ за оперативного супроводу УСР в Одеській області ДСР НП України.

Як відомо, директору порту визначили 1,45 млн грн застави. На нього вже поклали такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.