Раді пропонують визначити процедуру примусового списання коштів з депозиту боржника

Украина

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9363 про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації виконавчого провадження, яким пропонується визнити процедуру примусового списання коштів з депозитних рахунків боржника, передає «Судово-юридична газета».

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про виконавче провадження» та встановити, що  перебування коштів боржника на депозитних рахунках не є підставою для відмови банком у зверненні на стягнення, тобто у примусовому списанні коштів з рахунку боржника.

Передбачається після отримання банком постанови про арешт коштів боржника на вкладних (депозитних) рахунках не допускається продовження строку дії договору банківського строкового вкладу. Банк не пізніше ніж за два робочих дні до закінчення строку дії договору банківського строкового вкладу зобов’язаний повідомити про це виконавця, яким винесено постанову про арешт коштів боржника. У повідомленні банк зазначає суму вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом.

Виконавець не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення банку зобов’язаний надіслати банку платіжну інструкцію на примусове списання (стягнення) коштів відповідно до виконавчого документу. Банк здійснює перерахування коштів на рахунок виконавця у сумі, зазначеній у платіжній інструкції на примусове списання (стягнення) коштів, а залишок коштів (у разі його наявності) повертає боржнику у порядку, визначеному договором.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.