Рада планує заборонити примусове стягнення боргів за «комуналку» на час війни

Украина

Парламент підтримав рішення на період дії воєнного стану заборонити примусове стягнення боргів з мешканців України за житлово-комунальні послуги. Як передає “Укрінформ”, відповідний законопроєкт (реєстр. №7531) у першому читанні підтримали 287 народних депутатів. Документом пропонується внести зміни до пункту 10-2 розділу XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження». Вони передбачають, що тимчасово, на період дії воєнного стану, в Україні забороняється примусове виконання рішень про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Раніше норма про заборону стягнення боргів за комуналку під час воєнного стану діяла щодо підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК), органів військового управління, військових частин, вишів, установ та організацій ЗСУ.

«Прийняття закону дозволить сприяти захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану», – наголошується в пояснювальній записці.

Також народні депутати проголосували за скорочення терміну підготовки документа до другого читання. Рішення підтримав 251 парламентар.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.