Організація корупційної схеми на ОПЗ: екснардепа Грановського оголосили в розшук

Украина

Національне антикорупційне бюро розшукує колишнього нардепа Олександра Грановського в справі багатомільйонної корупційної схеми на Одеському припортовому заводі. Про це 15 листопада повідомили в пресслужбі НАБУ.

Дослівно: “НАБУ розшукує колишнього народного депутата України, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ “Одеський припортовий завод” (99,57% належать державі). 21 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили йому про підозру”.

Деталі: Грановського оголосили в міжнародний розшук.

Що передувало: 21 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили Грановському про підозру за ч.3 ст.27 ч.2 ст.28 ч.2 ст. 364 КК України. За даними слідства, Грановський організував схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових. Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям “ОПЗ”.

За даними українських ЗМІ, колишній заступник голови фракції “Блок Петра Порошенка” Олександр Грановський поїхав з України в Ізраїль ще в серпні 2019 року, отримавши візу для репатріації. Порошенко, який програв президентські виборі 2019 року, прогнозував, що Грановський, який тоді вийшов з БПП, більше не буде займатися політикою, і той дійсно з тих пір публічної діяльності не вів, натомість претензії до екснардепа з’явилися у Держбюро розслідувань та НАБУ.

Фото заводу: пресслужба ОПЗ.

Джерело: “Українська правда”, Delo.ua.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.