Мінцифри запускає сервіс, який сповіщатиме українців, хто переглядає їхні особисті дані

Украина

В Україні незабаром запрацює сервіс, за допомогою якого можна буде дізнатися, хто переглядає ваші особисті дані. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

“Революційна постанова Уряду. Незабаром зможете дізнаватися, хто переглядав ваші особисті дані. Кожен випадок фіксуватиметься в “Трембіті”. А вам надходитиме пуш-сповіщення в “Дії”, що певний державний орган запитував персональні дані”, – написав він.

Чиновник зазначив, що “Трембіта” — це система, в якій державні реєстри обмінюються даними між собою, вона функціонує з 2020 року. Наразі фахівці працюють над тим, аби технічно реалізувати відповідні законодавчі норми.

“Завдяки системі ви отримуєте якісні онлайн-послуги в “Дії”. Без черг та збору купи папірців. Дякую міжнародним партнерам з «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека» та DT4UA «Підтримка ЄС для цифрової трансформації України», які фінансуються Європейським Союзом”, – зауважив Федоров.

Нагадуємо:

  • На порталі “Дія” стало доступним отримання витягу з Єдиного державного реєстру.

Джерело: “Економічна правда”.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.