Кабмін дозволив робити щеплення в аптеках

Украина

Кабінет міністрів розширив можливості фармацевтів, які пройшли спеціальні навчання, та дозволив їм проводити профілактичні щеплення безпосередньо в аптеках. Про це йдеться у постанові уряду. Постанова Кабміну стосується змін у ліцензійних умовах для здійснення господарської діяльності в галузі медичної практики, вона відкриває доступ для  вакцинації в аптеках, як це відбувається в країнах ЄС та США. Таке рішення уряду зробить вакцинацію ще ближчою та доступнішою, – наголошують в МОЗ України.

Тепер аптечні заклади з ліцензіями на медичну практику і роздрібну торгівлю лікарськими засобами зможуть вакцинувати населення. Такі аптеки також зобов’язані будуть відкрити спеціально обладнаний медичний кабінет. Право на проведення щеплень матимуть лише ті фармацевти, які пройшли спеціалізовані щорічні курси з питань вакцинації, правил проведення процедур та надання домедичної допомоги в невідкладних випадках.

Нові правила почнуть діяти через три місяці з моменту опублікування постанови. За цей час будуть проведені консультації та верифікований перелік суб’єктів господарювання, які виявлять бажання отримати ліцензію та проводити вакцинацію фармацевтичними працівниками. Вакцинувати проти сезонного грипу вони зможуть уже наступного епідсезону 2024/25 років.

    Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

    Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

    Интересные публикации по этой теме:

    Залишити відповідь

    Не пишите глупости, пожалуйста.