Ігнат пояснив, чому ППО не завжди вдається перехоплювати дрони на підльоті до Одеси

Украина

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив, що через специфіку географічного розташування Одеси протиповітряній обороні не завжди вдається перехопити всі ворожі безпілотники та ракети. Відповідні коментарі Юрій Ігнат надав у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» вранці 5 березня.

«На жаль, не вдається нищити усі безпілотники, якими атакує РФ з півдня. Зокрема, з окупованого Криму, а також з Приморсько-Ахтарська завдають ударів. Цього разу Балаклава, саме звідти були запущені безпілотники», — заявив речник ПС ЗСУ.

За його словами, на жаль, на Одещині є влучання в цивільному секторі.

«Одеса розташована на узбережжі Чорного моря, густонаселене місто, на межі знаходиться узбережжя, великі будинки, інфраструктура. Розташування протиповітряної оборони саме в Одеському регіоні побудовано так, що не завжди вдається перехоплювати і безпілотники, і ракети на підступах до самого міста. Це спричинено його географічним розташуванням», — пояснив Юрій Ігнат.

У ніч на 5 березня на Одещині було чути вибухи. Вночі російські терористи атакували Одещину ударними безпілотниками. Наші сили ППО знищили 18 з 22 дронів типу “Shahed-131/136”. На щастя, люди не постраждали. В Одеському районі пошкоджено будівлі рекреаційного об’єкту. Сталося займання, але пожежу було оперативно ліквідовано. Оздоровча установа не функціонує від початку повномасштабного вторгнення. Також в рекреаційній зоні зафіксовано пошкодження приватного будинку з причалом і господарськими спорудами. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.