“Десятки тисяч”: на Одещині масовий мор дельфінів

Украина

Еколог і працівник національного парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв розповів про масовий мор дельфінів в Чорному морі. За його словами, мертвого дельфіна-білобочку знайшли на 29 км піщаного пересипу на території національного парка. За межами «Тузлівських лиманів» на пляж викинуло ще двох загиблих тварин — білобочку та невизначеного китоподібного. Подібний випадок був і на пляжі Южного (на початку травня).

«Це від рашистів загиблі розумні тварини, трупи яких довго несло море і нарешті викинуло знову на берег. Слід зазначити, що орки продовжували тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря до липня. Тоді загроза ракетних ударів з моря залишалась високою. На озброєнні було декілька десятків крилатих ракет і вони були напоготові. Одеській області з Чорного моря погрожували ракетоносії. Також в готовності було принаймі два великих десантних корабля. Раніше військові повідомили, що угруповання різнорідних сил чорноморського флоту рашистів, тримаючись на безпечній відстані від одеського узбережжя, відпрацьовує навчання з бойової стійкості угруповання в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації. Внаслідок використання гідролокаторів (сонарів) створювались потужні звукові хвилі, які негативно впливають на здоров`я тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їх органи навігації та ехолокації, вони отримують потужну акустичну травму. Таке шалене навантаження чорноморського середовища гідролокаторами, привело до масової загибелі дельфінів», – відзначив Русєв.

Еколог розповів, що загальна кількість загиблих китоподібних в Чорному морі може сягати десятки тисяч особин.

«І на даний час узагальнена кількість загиблих китоподібних трьох видів у Чорному морі через військові дії становить, за нашими оцінками з поправкою на те, що море викидає лише 5% загиблих тварин, ймовірно рахується десятки тисяч особин», – додав він.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.