Арештовану залізну руду російського олігарха в порту Південний готують до продажу

Украина

Працівники АРМА провели огляд та готують до реалізації арештовану залізну руду, що знаходиться в порту Південний. Як повідомили в Агентстві з розшуку та менеджменту активів, фахівцями оглянуто на складах залізорудні брикети виробництва Лебединського гірничо-збагачувального комбінату, який належить російському олігарху Алішеру Усманову. Майно було доставлено до порту із застосування митного режиму “транзит” для накопичення суднової партії з метою подальшого транспортування до Китайської Народної Республіки.

Також фахівці нацагентства здійснили огляд переданих для реалізації залізорудних котунів виробництва Михайлівського ГЗК, які також розміщено в зоні митного контролю ДП “ІЗМ МТП”. На основі зібраних матеріалів встановлено, що майно надійшло до терміналу ТОВ “ТІС-ВУГІЛЛЯ” залізницею для перевантаження на морський транспорт за договором з компанією Metalloinvest Trading AG.

Морський термінал ТОВ “ТІС-ВУГІЛЛЯ”, розташований в морському порту Південний, в пункті контролю “Визирка”, а частина залізорудних котунів знаходиться на відповідальному зберіганні ДП “ІЗМ МТП”. Варто зазначити, що активи зберігаються на різних складах та майданчиках і наразі є нерозмитненими.

“За результатами огляду майна, АРМА зібрало інформацію, яка буде використана при оцінці активів. На даний момент агентство здійснює заходи щодо передачі вказаного майна на реалізацію торговому майданчику, визначеному в порядку конкурсного відбору”, – зазначили в відомстві.

Нагадаємо, в лютому в управління державі передали залізну руду російського олігарха з портів Одещини. Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) відповідно до ухвали суду передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) майже 170 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 мільярда гривень. Про це повідомили у пресслужбі БЕБ.

Слідчі встановили місцеперебування підпільних складів РФ на території декількох морських портів в Одеської області. На них зберігалась стратегічна сировина, яку надалі представники країни-агресора намагались нелегально переправити морськими суднами на територію Росії.

Ці корисні копалини на праві власності опосередковано належать наближеному до президента Росії олігарху через компанію-нерезидента. Після вторгнення РФ на територію України 24 лютого 2022 року на цього прокремлівського мільярдера накладено санкції Ради національної безпеки України, США та Євросоюзу. В грудні минулого року в Службі безпеки України уточнили, що йдеться про Алішера Усманова – російського підприємця і мецената узбецького походження, мільярдера, засновника USM Holdings.

  • У березні 2012 видання Bloomberg назвало його найбагатшою людиною Росії, оцінивши статок олігарха у 20 мільярдів доларів США.
  • У 2013—2015 очолював список найбагатших людей Росії.
  • У 2015, за версією журналу Forbes, посів 57 місце серед найвпливовіших людей світу.

Джерело: “Інтент”.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.