Агрохолдинг “Кернел” придбав термінал у порту Південний за $19,8 млн

Украина

Агрохолдинг “Кернел” у грудні 2022 року придбав термінал з перевантаження соняшникової олії у порту Південний. Про це йдеться у звіті компанії:

«‎У грудні 2022 року “Кернел” успішно завершив придбання 100% частки в терміналі з перевалки харчових олій, розташованому в порту Південний».

За оцінкою, вартість підприємства склала $19,8 млн.

«Термінал має потужності для зберігання 49,4 тис. тонн соняшникової олії‎»‎, — зазначили в компанії.

Також повідомляється, що у звітньому періоді загальний обсяг перевалки зерна, соняшникової олії та шроту через експортні термінали “Кернел” в Україні склав 1,7 млн тонн зерна, соняшникової олії та шроту, знизившись на 42% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Як пояснюється, це було зумовлене тим, що потік суден до українських глибоководних чорноморських портів був суттєво скорочений через повільні перевірки суден, які створюють черги в «зерновому коридорі», а також невизначеність щодо продовження «Зернової угоди» в листопаді 2022 року та пов’язані з цим труднощі при плануванні вантажу.

«Зараз Група стикається з подібною проблемою, пов’язаною з невизначеністю, спричиненою можливістю припинення «зернової угоди» в березні 2023 року, через що контрагенти не бажають активно входити в нові експортні контракти», – пояснили в компанії.

Зазначимо, що компанія майже не використовує альтернативні шляхи експорту зернових автомобільним чи залізничним транспортом. Детальніше про агрохолдинг читайте за посиланням – https://latifundist.com/kompanii/141-kernel-grupp .

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.