Спортсменка з Южного стала призеркою Європейських ігор з єдиноборств серед учнів

Южный спортивный

В Європейських іграх єдиноборств представники України посіли перше місце у медальному заліку серед дівчат та юнаків; представниця ФСК «Хімік» (ОПЗ) Анастасія Шеремет здобула бронзову нагороду у віковій категорії U-17, але історія цього виступу ширша за суто спортивну складову і є відображенням нашого часу – зазначили в пресслужбі ОПЗ.

«Спортсмени відділення вільної боротьби ФСК «Хімік», які увійшли у національну збірну у віковій категорії U-15 та U-17, не беруть участі у Європейських змаганнях через допуск борців з терористичної РФ та їх посібників з Білорусі, що було прийняте United World Wrestling, міжнародною федерацією Олімпійських видів боротьби. Це принципова позиція національної федерації, і наші спортсмени її підтримують. Прийняти таке рішення було непросто, адже наші молоді спортсмени довго готувались аби показати високі результати. Близько 30 українських борців та борчинь мали представляти Україну на Чемпіонаті Європи серед кадетів в Албанії. Але позиція Асоціації спортивної боротьби України незмінна. «Ми не можемо виходити на один килим разом з вбивцями та нелюдам», – повідомив президент Асоціації Юрій Копитко.

Проте, було знайдене рішення, щоб наші спортсмени не лишились без заключних змагань сезону. Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України були організовані змагання у цих вікових категоріях, перші Європейські ігри єдиноборств серед учнів – European Open School Combat Games, які відбулися у столиці Сербії з 29 травня по 3 червня.

В Європейських іграх єдиноборств серед учнів Україна була представлена у 5 видах спорту: вільна боротьба, греко-римська боротьба, самбо, тхеквондо і дзюдо. У старшій віковій категорії з вільної боротьби U-17 найбільш успішним серед представників Южного був виступ Анастасії Шеремет, яка здобула бронзову нагороду змагань. Анастасія представляє два южненські заклади: ФСК «Хімік» та міський центр «Спорт для всіх». Її наставник, Володимир Веремейчук, тренер-викладач з вільної боротьби ФСК «Хімік» АТ «ОПЗ», відзначив дуже хороший рівень виступу спортсменки:

«Анастасія продемонструвала дуже потужні поєдинки на старті змагань, вона одержала три перемоги одну за одною, а у вирішальному раунді зустрілась з руминською борчинею, якій трохи поступилася, і далі продовжила змагатись за бронзу.  «Малий фінал» вийшов у дівчат суто українським, і наша вихованка перемогла у поєдинку свою суперницю, якій поступилась у чемпіонаті України. Відзначу, що у командному медальному заліку World Combat Games наші команди дівчат та юнаків посіли перші місця», – Володимир Веремейчук.

Наразі відділення вільної боротьби ФСК «Хімік» готується до важливого етапу сезону – чемпіонату Європи U-20, куди не допущені представники РФ. Наші спортсмени вдосконалюють свою форму, і у повній готовності мають підійти до континентальної першості. Тренерський колектив та вихованці клубу налаштовані на максимальний результат і докладають всіх зусиль, щоб гімн України лунав на всіх майданчиках, де виступають наші спортсмени – зазначили в пресслужбі ОПЗ.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.