На Олімпійський урок в Южне завітали зіркові гості – титуловані спортсмени Одещини (фото)

Южный спортивный

Ліцей №3 «Авторська школа М.П. Гузика» щороку стає майданчиком для проведення масштабного спортивного заходу, який об’єднує школярів, вчителів, титулованих спортсменів на одній локації та дає можливість підростаючому поколінню спробувати себе в різних видах спорту та отримати корисні поради від олімпійських чемпіонів.

Олімпійський урок в рамках Європейського тижня спорту #BeActive був організований спільно завідувачкою кафедри фізкультури Ліцею №3 Світланою Вишньою та обласним відділенням Національного олімпійського комітету (НОК України). Урок традиційно був розділений на декілька складових та проводився на різних локаціях, участь в спортивному дійстві взяли більше 300 учнів. Урочисте відкриття заходу відбулося на шкільному стадіоні.

На Олімпійський урок в наше місто приїхали поважні гості, всі вони пройшлися через «зірковий коридор» та звернулись до шкільної спільноти з привітальним словом. Серед гостей були двоє переможців та призерка Олімпійських ігор:

  • Юрій Чебан, Заслужений майстер спорту України, титулований веслувальник-каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон (випускник АШГ);
  • Микола Мільчев, голова відділення НОК України в Одеській області, Заслужений майстер спорту України зі стендової стрільби, рекордсмен світу, олімпійський чемпіон;
  • Олена Кравацька, Заслужений майстер спорту України, титулована фехтувальниця (шаблістка), срібна призерка Олімпійських ігор в командній шаблі.

Чебан, Мільчев та Кравацька запалили символічний олімпійський вогонь, а учні молодших класів АШГ сформували на полі олімпійські кільця.  

Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії РФ хвилиною мовчання. Після чого для школярів провели руханку під музичний супровід саксофоніста Віталія Бевзи. Учням було запропоновано відвідати 7 локацій з різних видів спорту:

  • Cool Games
  • Вільна боротьба
  • Стендова стрільба
  • Повітряна гімнастика і акробатика
  • Футбол
  • Веслування на каное і байдарках
  • Фехтування

На трьох з них школярів чекали титуловані спортсмени: Олена Кравацька показувала дітям, як правильно тримати шаблю; Юрій Чебан зробив пам’ятне фото з учнями біля човнів, розповідав про свій досвід участі в Олімпійських іграх та цікавився в дітей їхніми спортивними успіхами, адже серед школярів було чимало вихованців ФСК «Хімік», які займаються веслуванням; Микола Мільчев вчив дітей правильно тримати рушницю.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.