На човнах з драконами: в Южному відбувся обласний чемпіонат з веслування (фото)

Южный спортивный

В Южному з нагоди Дня хіміка відбувся відкритий чемпіонат Одеської області з веслування на байдарках і каное, в якому взяли участь команди з Одеси, Южного, Миколаєва, Чорноморська, Вилкового. Змагання на водно-веслувальній базі ФСК «Хімік» АТ «ОПЗ» давно вже стали традиційними і жодного року професійне свято заводчан не проходить без цього яскравого спортивного заходу. В змаганнях взяли участь близько 120 учасників у п’яти вікових категоріях, наймолодші спортсмени були 2013 р.н., старші – 2006 і доросліше. Змагались учасники в байдарці і каное на дистанціях 200, 500 і 1000 метрів; окремо проводилися заїзди у байдарці-двійці на 500 метрів у двох вікових категоріях – 2007/2008 та 2009/2010. Про це повідомили в пресслужбі ОПЗ.

Всього протягом дня відбувся 51 заїзд, враховуючи й особливо видовищні змагання на драганботах, на які чекали з особливим хвилюванням, адже ці човни є окрасою та родзинкою саме бази ФСК «Хімік». Як зазначили учасники змагань, найбільших емоцій вони відчули саме від цього заїзду.

Голова ФСК «Хімік» Сергій Чернишов зазначив, що  незважаючи на важкий час, пов’язаний з воєнним станом в Україні, все ж вдалося провести цей важливий для  молоді спортивний захід, необхідний для мотивації кожного спортсмена та команд-учасниць.

«Враження у всіх залишилися дуже позитивні, змагання сподобалися і спортсменам, і тренерам. Для всіх це прекрасна практика і можливість визначити свій рівень підготовки на поточний момент, додати зусиль і вийти на максимальну форму до початку головних стартів сезону. Більше години тривало нагородження переможців та призерів. Ми дуже вдячні всім, хто допомагає існувати спорту в цей час, надає транспорт, фінансування – керівництву АТ «ОПЗ», профспілці заводу, батькам наших спортсменів, і нашим відданим своїй справі тренерам. А понад усе вдячні українській армії, яка захищає нашу землю, наше небо та дозволяє нам в тилу зберегти для дітей той осередок, який забезпечує їхній розвиток: спорт, навчання, дозвілля – все, з чого має складатися дитинство.

Зараз ми починаємо підготовку до відбіркових обласних змагань, що пройдуть в Одесі у середині липня. Наступним етапом сезону стане Чемпіонат України в серпні, де маємо зробити свій максимум. Ми очікуємо високих здобутків від наших вихованців в двох вікових категоріях – 2007/2008, 2009/2010. Будемо сподіватись, що все вдасться, будемо працювати, бо знаємо, що успіхи сьогодні не гарантують результатів у подальшому. Тільки щоденна праця і високі цілі», – озвучив Сергій Чернишов.

Южненські вихованці відділення з веслування вибороли загалом 41 медаль: 17 золотих, 16 срібних та 8 бронзових. Першими стали южненці і у перегонах на драганботах.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.