Заволодіння майже 1,3 млн грн порту «Южний»: у справі завершено слідство

Украина

19 грудня цього року року детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за супроводу УСР в Одеській області ДСР НП України, завершили розслідування за підозрою трьох посадовців порту «Южний» у заволодінні понад 1,3 млн грн. Дії посадовців кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Серед підозрюваних:

  • виконувач обов’язків директора ДП «МТП «Южний»;
  • головний бухгалтер ДП «МТП «Южний»;
  • заступник директора ДП «МТП «Южний».

Зазначимо, що посади вказані на момент вчинення злочину.

За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені законом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до понад 1,3 млн грн збитків державі. У вересні 2022 року їм повідомили про підозру.


Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.