Верховна Рада позбавила депутатського мандата Васильковського і Рабіновича

Украина

Верховна Рада позбавила депутатських мандатів Ігоря Васильковського від фракції “Слуга народу” (представляв у ВР інтереси 139-го виборчого округа, до якого входить Южний) і Вадима Рабіновича. За проєкт постанови №№ 8160 і 8161 в цілому проголосували 292 і 304 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляють «Українські новини»

Позбавили депутатських крісел Васильковського і Рабіновича у зв’язку з припиненням їх громадянства України. У поданні основою для позбавлення мандату вказують ст. 26 Конституції, в якій вказано, що іноземці користуються такими ж правами та обов’язками як і українці, за винятками встановленими законодавством. Закон “Про статус народного депутата” передбачає припинення повноважень парламентаря у випадку припинення громадянства.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада позбавила посад у парламенті депутатів Вадима Рабіновича, Рената Кузьміна та Ігора Васильковського. Депутат Ради від фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Сергій Власенко оприлюднив скріншот указу Президента Володимира Зеленського, в якому йдеться про позбавлення громадянства України кількох осіб, зокрема Рабіновича і Васильковського.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

3 thoughts on “Верховна Рада позбавила депутатського мандата Васильковського і Рабіновича

  1. А с какими лобзаниями и трепетом встречали васильковского 2 кушнира ,один из которых сейчас веселится в евросолидарности и жена в селе завклубом … как теперь без родненького ? С кем теперь тюльпанчики раздавать ? Хотя , теперь раздают продуктовые наборы и не только и не всем …

    1. Ой можно подумать они раздают эти наборы от себя??? Пиарятся на всем чем можно. Потом хоть будет что приписать перед выборами в заслуги. Они также сделали на прошлых выборах, типа организовали штаб когда ковид случился, бабулям консервы по домам носили. Консервы не свои, но фоткаться с бабульками – святое дело.

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.