В Україні розпочалася перевірка ВПО: кому відмовлять в отриманні допомоги

Украина

В Україні розпочалася масова перевірка ВПО. Усіх громадян, які мають статус внутрішніх переселенців, перевірять у місцях їхньої тимчасової реєстрації. Тим, кого на місці не виявиться, скасують виплату державної допомоги. Про це розповіла в інтерв’ю “Суспільному” очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Багато переселенців вже повернулися з місць тимчасового перебування додому. При цьому вони не знялися з обліку як ВПО та продовжують отримувати виплати від держави. Причому, таких громадян дуже багато, каже чиновниця. Тому влада перевірить усіх переселенців щодо їхнього знаходження у тому населеному пункті, де вони зареєстровані. Якщо вони не зможуть підтвердити своє проживання у місці тимчасової реєстрації, то виплати їм скасують, каже Оксана Жолнович.

Перевірку будуть проводити наступним чином: переселенцю надішлють повідомлення з проханням особисто з’явитися до органів соцзахисту за місцем його тимчасової реєстрації. Якщо він не з’явиться протягом десяти днів, то виплати йому скасують.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.