В Україні планують змінити виплати по безробіттю

Украина

Депутати Верховної Ради зареєстрували проєкт закону No 8421 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» щодо розміру та тривалості виплати допомоги по безробіттю внутрішньо переміщеним особам». Аби посилити соціальний захист переселенців, депутати Верховної Ради запропонували підвищити розмір і тривалість виплат державної допомоги тим, хто втратив роботу. Згідно з положеннями законопроєкту, пропонується внести законодавчі зміни щодо страхування на випадок безробіття.

Так, внутрішньо переміщені особи, що мають статус безробітного, можуть отримувати державну допомогу протягом 360 календарних днів. Також, проєктом закону передбачається отримання сталого розміру дотацій, що не залежатиме від того, як давно нараховується виплата. Тобто, переселенці отримуватимуть 100% від розрахованої суми протягом року.

Крім того, переселенці зможуть отримати підвищення розміру державної виплати, адже для них коефіцієнт підвищено до 1,5. Слід зазначити, що законопроєкт також має на меті подовжити термін виплати допомоги безробітним. Якщо раніше тривалість виплати складала три місяці, то автори закону пропонують подвоїти цей строк. У випадку, якщо депутати проголосують за цей закон, то він почне діяти наступного дня після офіційної публікації.

Джерело: golovbukh.ua.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.