В Україні дозволили брати домашніх тварин в укриття

Украина

В Україні вже дозволено перебувати в укриттях із домашніми тваринами. Про це йдеться у наказі міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка №18 від 10 січня 2024 року, опублікованому у Єдиному державному реєстрі нормативно-правових актів, передає “Укрінформ”.

«Особи, які прибувають до об’єктів фонду захисних споруд з домашніми тваринами, розміщуються в окремих приміщеннях або відокремлених місцях», – зазначається у повідомленні.

При цьому зауважується, що власник домашньої тварини або особа, яка її супроводжує, має забезпечувати:

  • постійний нагляд за домашніми тваринами; необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди домашньою твариною;
  • безпеку супроводжуваної домашньої тварини.

Ця особа також має забезпечувати дотримання вимог санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил; наявність повідка для домашніх тварин, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, а також намордника на собаках порід, що включені до Переліку небезпечних порід собак, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року №1164.

Нагадаємо, що у столиці під час однієї з повітряних тривог дітям не дозволили пройти до укриття через те, що вони були з собакою. За даними слідства, 14 грудня 2023 року приблизно о 16:20 під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку РФ по столиці, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній із шкіл у Святошинському районі. Побачивши, що діти були із собакою, охоронець не допустив їх до укриття, попри очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України).

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.