Українцям перерахували пенсії: хто з червня отримуватиме більше

Украина

Українці у червні отримають збільшення до пенсії заднім числом. Перерахунок зробили у квітні, але недоплачені кошти за два місяці пенсіонери отримають лише у червні. При цьому, за підрахунками Мінсоцу, деякі пенсіонери можуть розраховувати на підвищення у розмірі 1200 гривень

Про це повідомляється в матеріалі OBOZREVATEL. Йдеться не про всіх пенсіонерів, а лише про тих, які працюють та отримують пенсії. Виплата вважається виходячи з двох показників: стажу та зарплати. Але якщо пенсіонер вийшов на заслужений відпочинок та продовжує роботу, його стаж збільшується і він має право на перерахунок.

Такий перерахунок відбувається лише раз на два роки. Тобто якщо ви продовжили працювати на заслуженому відпочинку і з моменту перерахунку (або призначення) пенсії минуло 24 місяці (станом на квітень 2023-го), з червня ви отримуватимете вищі виплати. Збільшення в більшості випадків буде незначним. Одні можуть отримувати на 100 гривень більше, інші – на 1000 гривень.

Але з урахуванням, що у червні відшкодують надбавки за квітневу та травневу пенсії, то фактично українці у червні отримають одразу три надбавки, а вже з липня отримуватимуть звичайну підвищену пенсію. Загалом в Україні близько півмільйона працюючих пенсіонерів. Але далеко не кожен із них відчує на собі нововведення. Йдеться лише про тих, кому виплату востаннє підвищували 24 місяці тому.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.