У заблокованому РФ порту Південний накопичені понад 1,5 мільйона тонн агропродукції

Украина

Росія продовжує блокувати порт Південний. Наразі в порту очікує на завантаження понад 1,5 млн тонн агропродукції. Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, передає “Укрінформ”. За словами Володимира Зеленського, усі морські країни світу зараз бачать, що може загрожувати їхнім портам та акваторіям, якщо Росії зійде з рук блокування мореплавства в Чорному морі.

“Світ знає, яку фундаментальну роль наш морський зерновий експорт відіграє для продовольчої безпеки. Та й загалом безпека в Чорному морі, дієвість норм міжнародного права щодо мореплавства — це глобально важливий безпековий чинник”, — зазначив Володимир Зеленський.

Він також додав, що порт Південний фактично заблокований, хоча він був погоджений у рамках Чорноморської зернової ініціативи. Наразі заблоковану у порту агропродукцію очікують щонайменше десять країн світу, зокрема Туреччина, Єгипет, Бангладеш, Китай.

“Очевидно, що менше продовольства постачається в ці країни, у ці регіони, то вищі там ціни на їжу, то більше втрачають люди в цих країнах зі своїх сімейних бюджетів, — пояснив президент України.

Тобто, зауважив Зеленський, блокування одного порту в Україні створює надзвичайно серйозні ризики для різних народів, причому і для тих, відносинами з якими Російська Федерація намагається спекулювати. Президент подякував усім, хто допомагає Україні збільшувати простір безпеки в Чорному морі та тисне на РФ задля розблокування постачання продовольства. Також він поінформував, що під час робочої поїздки до Одеси 31 травня провів нараду щодо розвитку української портової інфраструктури.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

2 thoughts on “У заблокованому РФ порту Південний накопичені понад 1,5 мільйона тонн агропродукції

  1. Кремлівські окупанти забороняють Україні продавати зерно А їм перевантажуй амміак ,,Не доведи господь заводські кацапи пропустять амміак То Путлєр тут як тут щоб взірвать всю одеську область і половину УКРАЇНИ Ніяких союзів з російськими окупантами на 300 років наперед Заборонить російську окупаційну мову А росіянам не давать громадянства УКРАЇНИ Вам мало Каховки ?????

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.