Сторінками історії: ремонтно-будівельному цеху ОПЗ виповнилося 45 років (фото)

Украина

Цього місяця один з структурних підрозділів підприємства відзначає свій день народження. 45 років виповнюється ремонтно-будівельному цеху Одеського припортового заводу. Про це нагадали в пресслужбі ОПЗ. Цех було створено у лютому 1978 року. Великий внесок у становлення служби та цеху зробив його перший керівник Олексій Стефанович Судак. Спочатку колектив підрозділу складався із семи працівників, робочі місця яких розташовувались у приміщенні котельні, в районі корпусу 107 РМЦ. У 1983 році, коли чисельність цеху вже досягла 50 осіб, було збудовано корпус 131 і колектив РБЦ переїхав у простору будівлю, обладнану необхідним устаткуванням.

Новий час висував перед будівельниками нові завдання та вимоги до роботи. Підтримка всіх об’єктів підприємства у належному вигляді – одне з найголовніших завдань цеху. Ремонт виробничих та адміністративно-побутових корпусів, фасадів будівель, скління, штукатурні, покрівельні, столярні, сантехнічні роботи, фарбування та художньо – графічне оформлення – ось далеко не повний перелік робіт, що виконуються фахівцями РБЦ.

З 2003 року у цеху встановлена та успішно запрацювала лінія з виготовлення металопластикових конструкцій. На піку боротьби за енергозбереження завод зіштовхнувся із необхідністю скління великих площ виробничих та адміністративно-побутових будівель.  Спочатку продукція випускалася тільки для внутрішніх потреб заводу, а з 2007 року було ухвалено рішення про виготовлення металопластикових конструкцій й для споживачів нашого регіону. Продукція РБЦ виявилася дуже затребуваною. У цей період працівники цеху сумлінно, якісно та злагоджено виконують свої завдання на трьох основних ділянках цеху – загальнобудівельному, столярному та металопластикових виробах.

«Довгий час колектив цеху очолював Володимир Валентинович Тарасов, який у червні 2012 року передав посадові обов’язки Вадиму Геннадійовичу Назаренко. За період свого становлення ремонтно-будівельний цех Одеського припортового заводу вийшов на новий рівень розвитку. Про це свідчать сучасне обладнання, матеріали та устаткування. Цех виріс не лише за чисельністю, а й за професійним рівнем робітників, за складністю та якістю робіт. У теперішній час, начальник РБЦ Вадим Назаренко перебуває в лавах Збройних Сил України. Обов’язки керівника підрозділу виконує майстер РБЦ Юрій Сиротін – фахівець із великим досвідом роботи. У цеху працює згуртований та дружній колектив, який оперативно та сумлінно виконує виробничі завдання, роблячи вагомий внесок у безпечну експлуатацію об’єктів АТ «ОПЗ» та створюючи комфортні умови роботи для заводчан. Вітаємо працівників та ветеранів РБЦ з нагоди 45-ї річниці з дня створення підрозділу! Щиро бажаємо понад усе Перемоги, мирного неба, єдності, та якнайшвидше повернутися до мирної, плідної праці на рідному підприємстві!», – говориться в повідомленні пресслужби.

Публікацію підготовлено за інформаційної підтримки музею ОПЗ.

Фото : архів АТ «ОПЗ»

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.