Повітряні тривоги в Україні можуть бути затяжними: ЗСУ пояснили причину

Украина

Тривалість оголошених повітряних тривог у різних регіонах України тепер може суттєво збільшитись. Це насамперед пов’язано з тим, що російська армія частіше почала застосовувати дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Ці БПЛА становлять небезпеку для цивільного населення, але захисники України знищують ворожі цілі всіма доступними засобами. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, дрони-камікадзе Shahed-136 мають невисоку швидкість до 150 км/год. До того ж дані БПЛА можуть коригувати свій маршрут уже після запуску.

“Чому така тривала повітряна тривога? Зокрема, це західні області, Вінницька та інші, швидкість дрона невисока – 120-150 км/год. Він довго летить, може коригувати свій маршрут, тому тривоги будуть значно тривалішими”, – сказав Ігнат.

Також він додав, що Збройні сили України знищують більшу частину іранських дронів. Для цього застосовується, зокрема, винищувальна авіація.

“Застосовують ці БПЛА, але ми їх знищуємо всіма доступними нам засобами. Це винищувальна авіація, підрозділи з різних куточків країни з Повітряного командування – всі підрозділи задіяні, і всі потроху знищують ці дрони”, – зазначив Ігнат.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.