Посли країн G7 приїхали до Одеси, аби проконтролювати виконання “зернової угоди”

Украина

29 липня посли країн “Великої сімки”, а також представники України та Туреччини прибули до Одеси, щоб побачити, як вирушить перше судно через “зерновий коридор”. Про це на своїй сторінці у Твіттері повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. Дипломатка заявила, що дуже важливо виконати угоду щодо розблокування українських портів, яку укладено за участю ООН.

Росія повинна поважати домовленості, заявила Сіммонс. При цьому вона опублікувала фото представників США, Японії, Німеччини, Британії, Франції, Італії, Канади на тлі болгарського балкера Rojen, який має от-от вирушити з Одеси. Балкер навантажено 40 тисячами тонн кукурудзи, яку везтимуть як раз у Британію.

Ми з колегами-послами G7 перебуваємо в Одесі з Туреччиною, щоб підтвердити важливість укладеної за посередництва ООН угоди, яка дозволяє відправляти продовольство з України. Росія повинна поважати угоду” — написала посол.

Раніше повідомлялося, що Організація Об’єднаних Націй перебуває на постійному зв’язку з усіма сторонами підписаної угоди щодо відновлення вивезення зерна з України та очікує, що перше судно розпочне рух найближчими днями.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.