Порти Одеської області отримали генератори від американського фонду

Украина

Українські портовики отримали 12 генераторів великої потужності від фонду Говарда Дж. Баффета, які, зокрема, забезпечать роботу портів Одеської області. Про таке повідомили 30 грудня у пресслужбі державного підприємства “Адміністрація морських портів України”. 12 генераторів від фонду Баффета за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) є першою партією допомоги, очікуються й наступні, зазначили в АМПУ.

“Енергетична незалежність – теж форма незалежності, яка зараз для нас важлива. Країна-агресор своїми терористичними атаками нищить цивільну інфраструктуру, зокрема і енергетичну. Відсутність енергопостачання для портів означає практично, повну зупинку усіх виробничих процесів, а це значить – уповільнення темпів перевалки вантажів, зокрема і гуманітарних, з продовольством для найбілніших країн. Генератори потрібні нам як стратегічний резерв, який забезпечить безперебійну роботу усіх філій ДП «АМПУ» та підприємств морської галузі. Ми дуже вдячні нашім західним партнерам, які надали донорську допомогу у отриманні необхідного альтернативного джерела живлення. Це пожертвування допоможе забезпечити продовження експорту української агропродукції в умовах війни, допомагаючи мінімізувати вплив конфлікту на глобальну продовольчу безпеку”, — зазначив керівник держпідприємства Олексій Востріков.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.