Пенсії українцям перерахують у грудні: хто отримає 660 грн

Украина

В Україні з 1 грудня перерахують прожитковий мінімум для непрацездатних. У результаті мінімальну пенсію збільшать на 66 грн, а максимальну – на 660 грн. Про це йдеться в бюджеті Пенсійного фонду на 2022 рік, а також у заяві Міністерства соціальної політики. Так, прожитковий мінімум у грудні підвищать для пенсіонерів із 2027 до 2093 грн. Це дозволить:

  • мінімальну пенсію збільшити на 3,5% – до 2093 грн;
  • максимальну пенсію збільшать із 20 270 до 20 930 грн.

“Також заплановано перерахунок усіх пенсій та допомоги вже у грудні, коли в нас вкотре підвищиться на 3,5% прожитковий мінімум”, – зазначили в Мінсоці.

Щоправда, йдеться про підвищення далеко не всіх пенсій. На збільшення можуть розраховувати три категорії українців:

  • Це ті, хто за формулою заробив на пенсію, розмір якої менший за мінімальну. Фактично вони отримують мінімальну пенсію, а збільшення отримують разом із підвищенням прожиткового мінімуму.
  • Ті, хто одержує максимальну виплату. Йдеться про українців, які отримували високу зарплату або їхні виплати порахували за спеціальною формулою. Вони можуть отримувати не більш ніж 10 прожиткових мінімумів. З 1 грудня це на 660 грн більше.
  • Ті, хто має великий стаж. За кожен рік стажу понаднорми збільшення у розмірі 1% прожиткового мінімуму. До грудня це 20,27 грн, а після грудня – 20,93 грн.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

1 thought on “Пенсії українцям перерахують у грудні: хто отримає 660 грн

  1. Мама дорогая! На целых 66 гривен повысят пенсии!!! Даже на десяток яиц не хватит. На два батона хлеба хватит.

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.