На Одещині з травня забороняється вилов бичка

Украина

З 1 травня по 15 червня 2023 року включно в Одеській області забороняється любительський та промисловий вилов бичка у зв’язку з його нерестом. Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль. Заборона поширюється на територію Чорного моря з затоками в межах Одеської області, Тилігульського, Шаболатського, Сухого, вершину Григорівського (Малого Аджалицького) та Дофінівського (Великого Аджалицького) лиманів.

У період дії заборони дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову (не більше двох гачків на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега).

Нагадуємо, що нереститься бичок переважно на мілководних прибережних ділянках водойм. Загальна плодючість у різних самиць становить від 200 ікринок до 4 тисяч. Ікринки грушоподібної форми, довжиною до 4 міліметрів. Зазвичай в одне гніздо відкладають ікру кілька самиць, і молодь вилуплюється в різний час. Протягом усього періоду розвитку самець сумлінно охороняє кладку, періодично обмахуючи ікру плавниками. При наближенні інших риб, за допомогою плідників самці здійснюють складний звуковий сигнал, який ефективно діє на ворогів і змушує їх залишити гніздову територію. Якщо самця в цей час виловити, то ікру знищують різні тварини.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.