Україна хоче включити сталь до поставок «Зерновим коридором» через порти

Украина

Україна хоче розширити Стамбульські угоди з експорту зерна та додати до них поставки сталі, аби підтримати економіку країни. Міністерка економіки Юлія Свириденко закликала розвинути угоду, укладену в липні 2022 року, яка відкрила українські чорноморські порти, заблоковані до цього російськими військами. 

«Для нас важливо додати більше портів, збільшити обсяги експорту. Ми зосередимося на будівництві додаткових сховищ для сільськогосподарських товарів, але те, що нам потрібно зробити зі стратегічної точки зору, — це відкрити морські портиЙдеться не лише про сільське господарство, а й про сталь», ​​— заявила Свириденко на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Швейцарія, повідомляє Bloomberg.   

Наразі металургійна галузь України перебуває у надскладному стані. Кілька заводів працюють на мінімальній потужності, а діяльність гірничо-збагачувальних комбінатів зовсім зупинена. За даними «Укрметалургпрому», у 2022 році виробництво сталі знизилось утричі. У червні найбільший в Україні металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» був завантажений менш, ніж на 10%, «Інтерпайп Сталь» — на дві третини, «Запоріжсталь» — на 30%. Лише внаслідок окупації Маріуполя Україна втратила третину своїх металургійних потужностей.

Наразі лише порти Одеської області здатні підключитися до відвантаження металів. Основні потужності для експорту металургійної продукції розміщені у портах Одеси, Чорноморська та Південного. Уже півсвіту долучилося до перемовин щодо продовження дії Стамбульських угод. Нагадаємо, у них йдеться лише про збіжжя та добрива. 

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.