В Одеській області викрили схему ухилення від служби шляхом довідок

Калейдоскоп Новости

На території Одеської області правоохоронні органи викрили нову схему організації виїзду чоловіків за кордон. Група організаторів надавала клієнтам фальшиві медичні довідки про інвалідність та забезпечувала їх транспортом до Молдови.

Основною організаторкою цієї схеми, за версією слідства, є 50-річна жінка з Одеси, яка залучила до співпраці свого знайомого. Разом вони шукали потенційних клієнтів серед чоловіків, які бажали виїхати за кордон, і пропонували їм послуги з оформлення фальшивих довідок про інвалідність, що давало можливість виїхати з України, а також забезпечували транспорт до Молдови. За ці послуги вони вимагали оплату в розмірі 11 тисяч доларів, як підтвердили в прикордонній службі.

З усіма особами, які брали участь у цій схемі, проводився інструктаж, збиралися необхідні дані для виготовлення документів та отримували передплату в розмірі 700 доларів. Прямо перед перетином кордону вони отримували ще частину оплати, а решта суми — після успішного транспортування.

Правоохоронці затримали жінку в Одесі, коли вона отримувала другу частину оплати у розмірі 5800 доларів. Також було затримано її спільника. Обом оголошено підозру згідно з частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України — незаконний перетин державного кордону України.

Затриманій жінці, як повідомили в поліції, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 1 514 000 гривень. Питання про запобіжний захід для чоловіка наразі вирішується. За ці злочини їм загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Джерело: Informer.od.ua

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.