Затверджено новий рівень грошового забезпечення військовослужбовців у 2023 році

Украина

Military Media Center в Телеграм-каналі оприлюднив інформацію Міністерства оборони України щодо рівня грошового забезпечення військовослужбовців у 2023 році. Деталі в інфографіці – https://www.mil.gov.ua/content/other/gz_za_tupovimy_posadami.pdf

В Україні з 1 березня 2023 року військовослужбовці отримають оновлені суми грошового забезпечення. Щомісячну надбавку у 30 тисяч багатьом скасували, однак підняли місячні оклади низці категоріям військовим.

Відповідно до оновленого законодавства, розмір додаткової грошової винагороди військових, які перебувають на фронті не змінився. Вони надалі отримують додаткові 100 тисяч гривень. 30-тисячну надбавку більше не нараховують військовослужбовцям, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах країни, строковикам та курсантам.

При цьому підвищили розміри щомісячного грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців. Тепер мінімальний рівень для військових ЗСУ, Національної гвардії та Держприкордонслужби становить не менше 20,1 тисячі гривень. Тоді як 2022 року грошове забезпечення солдата без надбавки становило близько 13 тисяч гривень.

Джерело: economics.novyny.live.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.