Верховна Рада ухвалила закон про медичний канабіс

Украина

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Про це повідомили народні депутати  Ярослав Железняк та Ірина Геращенко. За відповідний законопроєкт № 7457 проголосували 248 народних депутатів.

Цей законопроєкт регулює обіг канабісу лише в:

  • медичній,
  • промисловій,
  • науковій діяльності.

Документ спрощує медичне використання ліків на основі каннабісу й доручає уряду розширити перелік ліків. У пояснювальній записці законопроєкту з посиланням на дослідження вчених йдеться, що канабіс доцільно застосовувати при:

  • неврологічних захворюваннях, таких як розсіяний склероз, епілепсія;
  • захворюваннях травного тракту та побічних ефектах, пов’язаних з лікуванням ВІЛ/СНІД;
  • наркотичній залежності та проблемах психічного характеру (за попередніми доказами, ефективне використання канабісу як замісної терапії для опіоїдів, стимуляторів та алкоголю, а також для подолання тривоги, ПТСР та порушення сну);
  • хронічному болю невропатичного походження;
  • паліативній допомозі (наприклад, для полегшення комплексу симптомів онкохворих).

Водночас законопроєктом передбачено, що:

  • Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства.
  • Виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах; вирощувати зможуть лише юрособи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції; кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.
  • Препарати на основі медканабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Закон вводиться в дію через пів року після його опублікування. “Європейська Солідарність” утрималася під час голосування, через те, що не були враховані правки політсили. Геращенко пише, що закон містить багато взаємовиключних норм, а також не враховує необхідність отримання дозволу на використання приміщень для діяльності з обігу наркотичних засобів. Депутатка додала, що зараз Нацполіція вимагає отримання такого дозволу лікарнями, аптеками, фармацевтами тощо.

Джерело: rubryka.com.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

5 thoughts on “Верховна Рада ухвалила закон про медичний канабіс

  1. Пару лет назад у украинцев спрашивали согласны ли они на этот закон. Большинство были против. Теперь против людей сами приняли закон. Как всегда у них своя демократия

  2. Необходимо наблюдать, возможно всех будут к врачу отправлять , который будет выписывать такие лекарства. Ну, продавать же надо как то эту траву.

  3. Речь идет о медицинском приминении, а не курить вместо вонючих ашек, айкосов и прочего говна.

    1. При употребление канабиса ( анаши) чувствительность увеличивается в сотни раз. Так что, ни о каком обезбаливание и речи быть не может. На себе проверил.

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.