В Україні скоротили список поважних причин для неявки до військкомату

Украина

Україні уряд прийняв рішення щодо суттєвого скорочення низки вагомих причин, згідно з якими військовозобов’язані громадяни можуть не з’явитися до військкоматів під час мобілізаційних заходів в країні. Відповідна інформація була оприлюднена на офіційному сайті Урядового порталу. Так, згідно з рішенням Кабміну, поважними причинами запізнення або неявка особи призовного віку або резервіста на збори до пункту у встановлений термін є такі:

  • хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми або дружини (чоловіка), які проживають разом із військовозобов’язаним або резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншими близькими родичами;
  • здійснення щодо військовозобов’язаного або резервіста кримінального провадження, а також застосування до нього адміністративного стягнення або кримінального покарання, що унеможливлює його прибуття.

Вищевказані причини потрібно підтверджувати офіційними документами або довідками. Раніше до переліку поважних причин входили вплив надзвичайної ситуації, що виникла під час призову на збори та завадила своєчасному прибуттю, складання державних іспитів у вищих навчальних закладах або інша вагома обставина, яка не дозволила призовникові вчасно прибути до ТЦК.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.