Російський аміак з ОПЗ продали майже за 913 мільйонів гривень

Информ-панорама Украина

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) реалізувало на відкритих торгах арештований аміак російського походження загальним обсягом понад 32 тисячі тонн. Про це повідомили у пресслужбі АРМА.  При цьому більше 27 тисяч тонн продано за майже 913 мільйонів гривень, тоді як кошти від останньої реалізованої партії у розмірі 5 тисяч тонн ще не надійшли на депозитні рахунки АРМА.

Крім ціни, сформованої за підсумками торгів, покупець має сплатити також винагороду електронному майданчику, компенсацію держпідприємству АТ “Одеський припортовий завод” за приймання, захолоджування, зберігання та відвантаження сировини, а також ПДВ і митні платежі. Отже, реальна вартість арештованого аміаку для покупців є значно вищою, ніж остаточна ціна продажу за результатами торгів.

На отримані від продажу кошти Національне агентство купує військові облігації, забезпечуючи фінансування оборонних потреб держави в умовах війни з РФ.

Передання арештованого майна російських бізнесменів та депутатів почастішало після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.  Так на початку січня 2023 року АРМА передали понад 50 тисяч тонн залізної руди російського виробництва вартістю близько 20 мільйонів доларів США.  Йдеться про майно російського олігарха Алішера Усманова, яке арештували наприкінці грудня 2022 року.  

Того ж місяця Печерський районний суд міста Києва наклав арешти із забороною відчуження на готелі, серед яких є й елітний готель в Одесі та передав їх в державне управління.  Раніше детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області арештували 35 об’єктів нерухомості, серед яких 11 житлових приміщень, 23 – нежитлових та одна земельна ділянка. Йдеться про аптеки відомої мережі, власниками яких є громадяни РФ.

Взагалі у жовтні 2022 року керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко повідомив, що працівники прокуратури в Одеській області з початку повномасштабної агресії РФ виявили в регіоні 145 компаній, до складу засновників яких входять громадяни Росії та Білорусі – повідомляє видання “Інтент”.

Фото: epravda.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.