ООН пропонує відновити роботу аміакопроводу Тольятті-Одеса

Украина

Організація тисне на Україну та Росію, пропонуючи відновити експорт аміаку в рамках «зернової ініціативи». Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на свої джерела, передає “Економічна правда”.

Інформацію підтвердила генеральний секретар конференції ООН з торгівлі та розвитку Ребекка Ґрінспан. За її словами, ООН прагне досягнути відновлення поставок російського аміаку до Одеського припортового заводу для експорту в інші країни.

“Переговори рухаються в правильному напрямку, і всі сторони на кожному рівні докладають усіх зусиль для забезпечення позитивного результату”, – цитує видання Ґрінспан.

Аміак є основним складником у виробництві нітратних добрив, а збільшення його поставок на світовий ринок може зменшити ціни на нього та послабити ризики продовольчої кризи в низці країн.  В Україні є єдиний аміакопровід “Тольятті-Одеса”, кінцевою точкою якого є Одеський припортовий завод.

“Через нього раніше здійснювався експорт аміаку виробництва російських ПАТ “Тольяттіазот” (належить російському олігарху Дмітрію Мазепіну)  та АТ “Міндобрива” (належить російському олігарху Аркадію Ротенбергу). На тлі погроз президента РФ Володимира Путіна розірвати “зернову угоду”, якою був розблокований експорт українського зерна, ООН прагне досягнути відновлення поставок російського аміаку на експорт”, – зазначає “Економічна правда”.

Ця пропозиція є частиною «зернової ініціативи», розблокування одеських портів для експорту українського продовольства.

Фото: УСІ.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.