Єврокоміся продовжила дію тимчасового захисту для українців до 2024 року

Украина

Європейська комісія прийняла рішення продовжити дію Директиви тимчасового захисту ще на один рік, яка надає українським біженцям низку прав, зокрема, на роботу, житло, освіту, медичну допомогу. Про це у понеділок в Брюсселі повідомила європейський комісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон, – пише oe24.at. Директива про тимчасовий захист продовжена на один рік до березня 2024 року.

“Сьогодні вранці ми прокинулися, почувши, як падають бомби на Київ, Одесу, Львів та інші міста. Це лише демонструє наскільки важливо продовжувати надавати підтримку Україні та демонструвати солідарність із українцями. Сьогодні ми говоримо про підтримку ЄС, яку ми надаємо українським біженцям у ЄС і тим, хто хотів би повернутися додому. Тому сьогодні маю два оголошення. Я хочу оголосити, що Директива про тимчасовий захист продовжена до березня 2024 року. Те, що ми побачили сьогодні вранці, також дає змогу чітко зрозуміти, що ми продовжуватимемо вітати всіх, кому доведеться їхати до ЄС”, – анонсувала єврокомісар.

Друге оголошення Йоханссон зробила для тих українців, які планують повернутись додому на тривалий час.

“Як ми бачимо сьогодні ситуація у сфері безпеки залишається дуже невизначеною. Ми бачили серйозний прогрес на полі бою з боку українців, що нас надихає, і це може бути ще однією причиною чому зараз путінський режим безпорадно кидає бомби на Україну. Коли ви вирішите поїхати в Україну, а згодом ситуація несподівано зміниться і вам знову доведеться виїжджати з країни, ЄС продовжить вас захищати”», – окреслила єврокомісар суть другого рішення.

Ілва Йоганссон пояснила, що відповідно до правил у разі повернення біженців з ЄС на тривалий період, статус тимчасового захисту втрачає чинність. “Тому ми вирішили, що громадянам України не потрібно виходити з реєстру – українці можуть залишити за собою документи про тимчасовий захист, які отримали. Все що потрібно зробити, так це повідомити національні або місцеві органи влади за місцем знаходження, що ви повертаєтеся в Україну”.

За словами Йоханссон, близько 4,2 мільйона українців в ЄС зараз знаходяться під тимчасовим захистом. Крім того, Європейська комісія анонсувала запуск проєкту «Пул талантів», який спрямований на те, щоб надати українцям, які перебувають у ЄС, найкращий доступ до ринку праці. Як повідомив європейський комісар з питань роботи та соціальних прав Ніколас Шміт, цей проект є «ще одним конкретним кроком щодо інтеграції людей з України в європейський ринок праці».

Джерела: oe24.atinterfax.com.ua

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.