Як працюватимуть банки та банкомати на Різдво і Новий рік: НБУ дав вказівку

Украина

Національний банк України склав графік роботи банків та системи електронних платежів (СЕП) у період завершення 2022 року та початку 2023-го. Зокрема, 30 грудня-2022 та 2 січня 2023 року будуть звичайними робочими днями. А 31 грудня та 1 січня банки самі вирішуватимуть, як їм працювати та чи працювати взагалі. Банкомати ж протягом всього періоду мають працювати безперебійно. СЕП (система електронних платежів) під час завершення 2022 року та початку 2023-го зазначили у регуляторі, працюватиме у зичному режимі. Банки ж, окрім зазначених дат, самостійно складатимуть свої графіки також:

  • 24-25 грудня 2022;
  • 7-8 січня 2023 року.

“31 грудня 2022 року та 1 січня 2023 року учасники СЕП самостійно приймають рішення про дату та час початку роботи. Також банки самостійно приймають рішення щодо здійснення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України з урахуванням роботи СЕП. Готівковий валютний ринок працює у звичайному режимі. Операційний день депозитарію НБУ у ці дні не починається”, – розповіли у Національному банку.

Крім того, на час різдвяно-новорічних свят банки мають заздалегідь подбати про функціонування своїх мереж банкоматів. Зокрема:

  • безперебійної їхньої роботи;
  • підкріплення готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Джерело: news.obozrevatel.com.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.