В Южному сесія відбулася за принципом фактичної присутності, як і наполягав мер

Городская хроника

Сесія Южненської міськради, яка планувалась 16 лютого, але не була відкрита через те, що більшість депутатів тоді виступили проти того, аби проводити засідання в режимі офлайн (право голосувати мали тільки ті, хто присутні в залі), тим самим підтримавши своїх колег, які знаходяться за межами Южного. Та цього разу, 7 березня, засідання все ж відбулося, депутати проголосували за відкриття сесії, вона відбулась без онлайн формату та в приміщенні сесійної зали (а не в «Олімпі»). Під час засідання пролунав сигнал повітряної тривоги, яка тривала близько півгодини, на цей період сесія була призупинена, а депутати покинули будівлю міськради, після відбою – сесія продовжилась. Зазначимо, що на сьогоднішньому засіданні була присутня депутатка Тетяна Сергєєва, вона одна з п’яти обранців, яка повернулась з-за кордону. В інтерв’ю Yuzhny.info вона розповіла, що її повернення в Україну не пов’язане з резонансом навколо зірваної сесії в лютому.

«Я приїхала не через резонанс, всі питання, які стояли перед моєю родиною, вдалося вирішити, тому я повернулася, це рішення моєї сім’ї. Виїжджати за кордон наразі не планую. Скільки б я не перебувала за межами України, я постійно відпрацьовувала всі питання, бо наша комісія складалася в тому числі з депутатів, які виїхали. Якщо б ми не підключалися в режимі онлайн, тоді комісія була б неспроможна працювати і розглядати питання. В XXI столітті нам нічого не заважає відпрацьовувати питання дистанційно. Це не забороняється. Міський голова говорив, що є відповідний закон, але його немає, є Постанова, в яку було внесено зміни, є роз’яснення, хто може виїжджати, а хто ні. Навіть якщо депутати, які виїхали на початку воєнного стану, а потім повернулися, пізніше знову виїхали, вони мають право виїжджати, насамперед це жінки, які супроводжують дітей віком до 18 років. Ми працювали не гірше тих депутатів, які були фактично присутні. Онлайн я була постійно, я пропустила тільки те засідання, яке планувалося на 16 лютого, через те, що не було тоді забезпечено доступ онлайн», – озвучила Тетяна Сергєєва.

Сьогодні відбулось перше пленарне засідання сесії, друге заплановано на 9 березня. Детальніше про питання, які викликали жваве обговорення серед депутатського корпусу, ми розкажемо в наших наступних матеріалах.

Использование материалов разрешается только при условии наличия прямой ссылки на адрес материала на сайте www.yuzhny.info.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и наш аккаунт в Instagram - будьте всегда в курсе наших новостей

Интересные публикации по этой теме:

Залишити відповідь

Не пишите глупости, пожалуйста.